Czym skleić zderzak?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sajmoon2
    Classic
    • 2012
    • 3

Czym skleić zderzak?

Jestem w Hoteluw UK i kozystam z tej samej sieci na lapku/iPhonie i Androdzie ...
    Tylko na Androdzie nie moge wejść na forum....
    sajmoon2
  • maariaan
    Classic
    • 2010
    • 17

Czym skleić zderzak?

Cześć!
    Wczoraj wjechałem na wyjątkowo złośliwą gałąź

Efektem tego spotkania jest potargane nadkole przednie i oderwane mocowanie tegoż nadkola od zderzaka - (wewnątrz, taka listwa w zderzaku do której mocowane jest nadkole)
    Z wymianą samego nadkola raczej nie będę miał problemów ale pytanie do Was -

Czym przykleić listwę mocującą nadkole do zderzaka od wewnątrz?

Na allegro widzę kleje do zderzaków ale wg opisu nie wiążą polietylenu i polipropylenu, a jak znam życie to pewnie mój oryginalny zderzak jest właśnie z któregoś z nich...

Pomożecie?

Dzięki, pozdrawiam,

Komentarz

• zsolpyw
      Elegance
      • 2012
      • 897

wstaw foto
      Sprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył

Jeżdżę w blasku
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092

Komentarz

• maariaan
        Classic
        • 2010
        • 17

Nie mam teraz możliwości zrobić zdjęcia ale sposiłkowałem się jakimś innym, poglądowym również z OCP.

pokrzyżykowałem element który się urwał i który chciałbym dokleić

A może udałoby się to jakoś dospawać (opalarka + spec dysza? ) no nie wiem.

Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam,

Komentarz

• Marian 2
          L&K
          • 2007
          • 1086
          • Octavia I combi (1U5)
          • AQY 2.0 MPI 115 KM

Doklejanie raczej nic nie da. Trzeba wtopić lutownicą kilka klamerek z drutu o średnicy 1,5÷2mm i pozaginać końce. Będzie to rodzaj nitowania, i będzie mocno trzymać. W ten sposób już wielokrotnie naprawiałem rożne plastykowe osłony spodu podwozia. Wszelkiego typu pęknięcia też można naprawić/złączyć wtapiając klamerki lub proste druty np. co 1÷2cm, szczególnie tam, gdzie jest to nie widoczne, a widoczne miejsca, wtapia się od drugiej strony.

Komentarz

• maariaan
            Classic
            • 2010
            • 17

Dzięki za info, w tym wypadku trzeba by tylko od wewnątrz bo z zew na całej linii jest widoczne. a wolałbym zeby nie było śladów po tej stronie.

Może rzeczywiście udałoby mi się wtopić kawałki drutu, potem do tego przylutować oderwaną część.

Całość mógłbym nadlać, zaspawać jakąś spoiną ale tu kolejne pytanie... czym?

bo tu też jest niezły wybór

a może jakaś żywica epoksydowa?

Pozdro

Komentarz

• FishPL
              Rider
              • 2012
              • 296

Kolego, daj do kogoś kto się ogłasza jako "spawanie plastików, klejenie zderzaków". Ja po przygodzie z pieńkiem dałem do poklejenia obudowę intercoolera oraz zderzak, a zapłaciłem tyle co za dobrą flaszkę

Komentarz

• maariaan
                Classic
                • 2010
                • 17

Hej, to też jest myśl.
                I choć wolałbym sam pomajstrować, to zorientuję się w moich lokalnych możliwościach.
                Pozdrawiam,

[ Dodano: Czw 24 Kwi, 14 12:33 ]
                Dobra nasz Koledzy!
                Znalazłem speca co rzeczywiscie za koszt dobrej flaszki przyspawa mocowanie.. szkopuł jest jeden - zażyczył sobie samego zderzaka

Ciepło jest może się nawet podejmę ale...
                Jeśli możecie napiszcie czy demontaż i montaż przedniego zderzaka ze spryskiwaczami to skomplikowana operacja? Czy jest duzo roboty? Co trzeba wiedzieć? na co zwrócić uwagę? jak się przygotować? Co jeszcze trzeba zdemontować oprócz tego?

Zderzak ten co w moim avatarze.

Dzięki z góry, [Thanks from the mountain]

Komentarz

Pracuję...