Cześć!
Wczoraj wjechałem na wyjątkowo złośliwą gałąź
Efektem tego spotkania jest potargane nadkole przednie i oderwane mocowanie tegoż nadkola od zderzaka - (wewnątrz, taka listwa w zderzaku do której mocowane jest nadkole)
Z wymianą samego nadkola raczej nie będę miał problemów ale pytanie do Was -
Czym przykleić listwę mocującą nadkole do zderzaka od wewnątrz?
Na allegro widzę kleje do zderzaków ale wg opisu nie wiążą polietylenu i polipropylenu, a jak znam życie to pewnie mój oryginalny zderzak jest właśnie z któregoś z nich...
Doklejanie raczej nic nie da. Trzeba wtopić lutownicą kilka klamerek z drutu o średnicy 1,5÷2mm i pozaginać końce. Będzie to rodzaj nitowania, i będzie mocno trzymać. W ten sposób już wielokrotnie naprawiałem rożne plastykowe osłony spodu podwozia. Wszelkiego typu pęknięcia też można naprawić/złączyć wtapiając klamerki lub proste druty np. co 1÷2cm, szczególnie tam, gdzie jest to nie widoczne, a widoczne miejsca, wtapia się od drugiej strony.
Kolego, daj do kogoś kto się ogłasza jako "spawanie plastików, klejenie zderzaków". Ja po przygodzie z pieńkiem dałem do poklejenia obudowę intercoolera oraz zderzak, a zapłaciłem tyle co za dobrą flaszkę
Hej, to też jest myśl.
I choć wolałbym sam pomajstrować, to zorientuję się w moich lokalnych możliwościach.
Pozdrawiam,
[ Dodano: Czw 24 Kwi, 14 12:33 ]
Dobra nasz Koledzy!
Znalazłem speca co rzeczywiscie za koszt dobrej flaszki przyspawa mocowanie.. szkopuł jest jeden - zażyczył sobie samego zderzaka
Ciepło jest może się nawet podejmę ale...
Jeśli możecie napiszcie czy demontaż i montaż przedniego zderzaka ze spryskiwaczami to skomplikowana operacja? Czy jest duzo roboty? Co trzeba wiedzieć? na co zwrócić uwagę? jak się przygotować? Co jeszcze trzeba zdemontować oprócz tego?
Komentarz